Mijn blog: Yoni Driessens

In het begin zat ik met het idee in mijn hoofd om een blog rond passie te maken. Ik zou mensen gaan interviewen met een (gekke) passie en zou daar iets leuk rond doen. Jammer genoeg lukte het me niet om alles bij elkaar te plannen en ben ik dan maar van idee veranderd. Ik heb mijn blog volledig veranderd en besloot om over wat meer relevante onderwerpen te schrijven alsook over persoonlijke ervaringen.

Als allereerste bericht heb ik gekozen om over het verhaal van mijn nicht te schrijven. Mijn zus, mijn drie nichten en ik zijn vroeger allemaal onder hetzelfde dak opgegroeid en dus hebben wij allemaal een zusterband. Mijn jongste nicht Laurence overleed op 24 juni 2017 aan kanker. Het bericht diende origineel gewoon om alles eens van me af te schrijven, maar ik kreeg van verschillende personen te horen dat ze het heel mooi vonden en besloot ik dan maar om het te publiceren. Tot mijn grote verbazing kreeg ik er heel wat positieve commentaren op.

Na dit bericht zat ik weer vast. Ik wist niet wat ik nog op mijn blog wou zetten en over welke onderwerpen ik nog wou schrijven. Op dat moment was ik ook nog steeds niet tevreden over wat ik juist deed op mijn blog en hoe die eruit zag. Dus veranderde ik nog enkele dingen.

Ik schreef een artikel over ‘December’, over wat december mij voor gevoel geeft, over kerstmis en over wat ik nu zo belangrijk vind rond die periode van het jaar.

December
Foto: Helenka Cupak

Ook besloot ik een artikel te schrijven over mijn eigen mentale gezondheid. Op dat moment zat ik erg in de knoop met mezelf en met bepaalde dingen die zich voordeden in mijn leven. Uit eigen ervaring kan ik beamen dat de dingen neerpennen wel kan helpen. Ik publiceerde het bericht op mijn blog met het gedacht om misschien andere mensen een hart onder de riem te kunnen stoppen of te helpen.

Ik zat ook constant met fotografie in mijn hoofd en besloot dan maar om dit ook te gebruiken voor mijn blog. Mijn nicht vroeg mij of ik haar zwangerschap en bevalling wou fotograferen. Na even twijfelen zag ik het wel zitten, want wat is er mooier dan dat? Veel mensen keken wat raar toen ik ze vertelde wat ik ging doen maar ik zag het al helemaal zitten. Die hele ervaring zal ik nooit vergeten en ik ben ook zo blij dat ik sommige foto’s mocht gebruiken van Axelle en Jeroen!

 

Axelle – zwangerschap
Foto: Yoni Driessens

 

Axelle en Jeroen – bevalling
Foto: Yoni Driessens

Axelle en Jeroen – bevalling
Foto: Yoni Driessens

 

Lou Katy Lolo Steenkiste
Foto: Yoni Driessens

Na deze post kreeg ik het advies van meneer van Egdom om verder te gaan met die fotografie, en dat deed ik ook.

In het restaurant waar ik jaren gewerkt heb vond een primeur plaats: Le Petit Chef. En ik kreeg de kans om erbij te zijn. Buiten het feit dat dit een heel leuke ervaring was, ben ik ook blij met mijn artikel en de foto’s ervan.

Een dag in het leven van: Le Petit Chef @ Oh Restaurant
Foto: Yoni Driessens

Mijn laatste artikel gaat over Festival aan Zee in De Panne. Voor een opdracht moesten wij een sfeerverslag schrijven over een evenement. Het leek me wel een leuk idee om dit dan ook te gebruiken op mijn blog. Het artikel bestaat over een mengeling van foto’s, tekst en video.

Ik had nooit gedacht dat ik ooit een blog zou starten, gewoon omdat ik niet wist wat ik ermee zou gaan doen. Maar ik ben wel blij dat ik het gedaan heb want zo kan ik de mensen mijn fotografie laten zien en kan ik heel creatief omgaan met zo’n dingen.

Mijn blog:

yonidriessens.wordpress.com

 

Yoni Driessens

De auteur

Yoni Driessens

Profiel Facebook E-mail

Journaliste in spe (of dat hopen we toch). Na jaren lang in het middelbaar dan toch in Gent geraakt, met de bedoeling om later oorlogsjournaliste te worden. Maar laten we daar nog niet te hard over dromen.