Werken bij Urgent.fm

Op maandagavond 19 februari vond er zich een “join in” moment plaats in de Krook. Samen met twee vriendinnen ging ik eens gaan kijken. Spoetnik sprong direct in het oog, wat een toffe bende! En radio maken, dat klinkt ook zo cool. Voor de ochtendshow Vers geperst was ik iets minder enthousiast want ik ben niet echt een ochtendmens en je werd daar al om 6 u verwacht. Ik wist dat als ik mij voor iets inschreef, dat ik ook een actieve rol ging willen spelen en er mij helemaal ging in smijten. Zo gezegd, zo gedaan. Elke maandagavond woonde ik de vergadering bij en ik maakte elke woensdagmiddag radio Spoetnik tussen 17 en 19 u.

We begonnen de show al voor te bereiden om 15.30 u en gingen op zoek naar leuke nieuwtjes. Ik maakte ook graag reportages om er dan in de show over te praten. Bijvoorbeeld o.a over de uberisering in Gent, de massale stroom van West-Vlamingen, de populariteit van de Halfvastenfoor, en mijn favoriet de nieuwe rode fietsstraat op de Muinkaai. Het was leuk om elke week een ander thema aan te kaarten en dit deed ik met mijn trouwe partner Vanille Dujardin aan mijn zijde.

Ik zette mij ook in bij verschillende evenementen. Ik interviewde Lloyd van de mol op het Street Soccer event, maakte mee radio in de mobiele studio op de 12uren- loop en was vrijwilliger op de 6de editie van Tumult in Gent. Ik vond het heel leuk om mee te werken aan grote projecten zoals bijvoorbeeld Tumult in Gent. Hierbij zie je dan ook echt, hoeveel mensen zich hiervoor inzetten om er een succes van te maken.

Ondertussen vond ik redactielid zijn bij Spoetnik super maar ik wou wat meer proeven van de techniek en zocht iets nieuws. Ik vond Vers Geperst toch ook een uitdaging en besloot om er mij nu eens aan te wagen. Ik kon mijzelf ‘s ochtends de huid vol schelden waarom ik vrijwillig zo vroeg het bed uitkwam maar eerlijk is eerlijk, het wakker komen in de studio is toch wel echt een speciaal gevoel.

Door zo in contact te komen met mensen in Urgent die  talent hebben, is het niet in video of beeld dan in audio, geeft mij dit een boost om verder te groeien. Ik leer ook veel bij en ik merk ook meer wat mijn interesses zijn. Het leuke aan Urgent is dat je van veel verschillende dingen kan proeven. Ze staan ook altijd open voor projectvoorstellen  of nieuwe evenementen en laten je binnen de regels echt je eigen ding doen.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/urgentfm/spoetnik-180418/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]