De tinteling van zacht gefluister

Foto: Laurens Bervoets

 
Ken jij ‘ASMR’? Dat is de reactie die je krijgt bij het beluisteren van bepaalde geluiden of het bekijken van bepaalde handelingen. ASMR, Autonomous Sensory Meridian Response, is een wetenschappelijke term die het gevoel omschrijft dat deze handelingen en geluiden opwekken. Op YouTube zijn ‘ASMR’-video’s zeer populair, maar de wetenschap is er nog niet uit of het fenomeen ook een helende werking heeft. Een ding is wel al bewezen: niet iedereen ervaart ASMR. 

https://readymag.com/1191917

De auteur

Laurens Bervoets

Ik ben student journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent en blijf steeds geboeid door de actualiteit. Alle thema's binnen de actualiteit krijgen mijn volle aandacht, toch durf ik meer 'reisnieuws' in me op de nemen dan sport. Daarnaast ben ik een gepassioneerd reiziger met een voorliefde voor Europa.

De auteur

Lore Van Caenegem

Twitter