Die/hen/hun, is dat nodig?

| Dit artikel past in een opdracht voor studenten uit het derde jaar met als onderwerp bachelorproef.

Pride Brussel door Louise Marlein

Pride Brussel door Louise Marlein

 

Genderneutrale voornaamwoorden zie je steeds meer verschijnen, zo ondertekenen de ambtenaren van stad Gent zelfs hun mails al met persoonlijke voornaamwoorden. Op dit moment zijn de binaire voornaamwoorden hij en zij de enige opties. Wat doen personen die zich niet thuis voelen binnen deze hokjes? Zou een genderneutraal voornaamwoord de oplossing kunnen zijn? Is er nood aan dat soort voornaamwoorden?

https://readymag.com/3624720

Auteurs: Marie-Line Boel, Louise Marlein en Ibert Warriner

De auteur

Louise Marlein

Profiel Facebook Twitter E-mail

Ik ben Louise en dit is mijn eerste jaar Journalistiek. Mijn hobby's zijn dans, toneel en KSA. Mijn vorige richting was Taal-en Letterkunde. Het tofste aan deze richting vond ik Engelse kortverhalen schrijven.