Eén jaar journalistiek

Yngwie Scheerlinck

Yngwie Scheerlinck (Foto: Viktor van Herzele)

 

Van september tot nu is er veel veranderd voor mij. Ik kwam naar de richting journalistiek om mijn capaciteiten in foto en video uit te breiden, dat is zeker gelukt, maar naast deze twee elementen leerde ik ook dat schrijven leuker kan zijn dan ik dacht en dat ook audio zijn charmes heeft. 

1. Ravage

Bij ravage-media kreeg ik de kans om twee reportages te maken en een workshop urbexen te geven. Ravage is het Mediacollectief van Mediaraven vzw en houdt zich bezig met jongeren aan te zetten om te leren werken met foto, video en tekst. Ik was een van de vrijwilligers die meewerkte aan bepaalde projecten.

  • Op 7 oktober 2018 trokken Lenny, Viktor, Geraldine en ik naar Belgocontrol in Brussel om een reportage te maken over openbedrijvendag. Mijn taak was foto’s nemen en de video monteren.
  • Op 29 oktober 2018 trokken Lenny, Michelle en ik naar een halloweenbijeenkomst van de studentenclub “Moeder Theepot” in Gent.  Mijn taak was om foto’s te maken en achteraf een video in elkaar te steken. Ik ben zeer fier op dit resultaat omdat wij ondanks technische problemen (het geluid van de interviews was niet bruikbaar) toch een geslaagde video hebben kunnen maken met voice-ocer.
  • Op 11 mei 2019 mocht ik een foto/urbex workshop geven in Doel. Mijn inbreng was er tips and tricks geven en ook zelf fotomateriaal voorzien, zowel van de omgeving als van de deelnemers (onderandere Lenny, Viktor en Evelien).

2. Yngwie Photography

Sinds enkele jaren ben ik bezig met fotografie en het opbouwen van een Instagramaccount. Het hele jaar door heb ik gefotografeerd op meerdere evenementen: een Night run van KULeuven in Geraardsbergen, een 50-jaar reünie van de studentenclub Geologica, een middeleeuws festival in Maldegem, een kerstmarkt in Gent en nog enkele fuiven. Via mijn fotografiepagina kreeg ik de kans om ook te fotograferen voor de lokale radio (Radio mfm Geraardsbergen). Voor hen deed ik tot hiertoe twee evenementen: De Ronde van Vlaanderen en Krakelingen. Ook heb ik nog enkele portretsessies gefotografeerd.

Dit jaar ben ik ook gestart met het fotograferen van betogingen en protesten. De drie betogingen die ik heb meegedaan zijn de Klimaatmars van 2 december, de gele hesjes betoging in Brussel op 8 december en de Mars tegen Marrakech op 16 december.

Dankzij mijn Instagram-account probeer ik de reizen die ik doe iets goedkoper te maken via sponsoring. Zo zijn we (Michelle en ik) van 12 tot 16 april naar Harz in Duitsland getrokken met een Kia Stonic van Kia Belux. De deal was dat wij foto’s en reclame maakten voor hen waardoor wij de auto gratis mochten gebruiken.

 

3. TANK

Voor TANK mocht ik twee artikels schrijven, eentje ervan is reeds uitgekomen (Chernobyl) en het andere zit nog in eindredactie voor de volgende editie (Betogingsfotografie).

Mijn artikel over Chernobyl verscheen in editie 17 in janauri en was gebasseerd op mijn blogbericht. (onderstaande link)

TANK editie 17

TANK editie 17 (Foto: Yngwie Scheerlinck)

De auteur

Yngwie Scheerlinck

Profiel Facebook Twitter E-mail

Ik ben 21 jaar oud en ben al meerdere jaren enorm gepassioneerd door fotografie en reizen! De laatste jaren heb een ik grote interesse gekregen in het vastleggen van beeld met een boodschap.