Eén jaar later

| Dit artikel past in een opdracht voor studenten uit het eerste jaar met als onderwerp selflab online.

Copyright: Rhune Bondue

 

Eén jaar journalistiek, één jaar meer ervaring en vooral één jaar vol nieuwe avonturen. Ik heb enorm veel leuke kansen gekregen dit jaar die zeer leerrijk waren. Hieronder schets ik mijn drie leukste.

Logo Radio Sam

Radio Sam

Het voorbije schooljaar presenteerde ik wekelijks ‘Triple Trouble’ op Radio Sam. Samen met Rhune en Laura werkte ik telkens een leuk programma uit. We experimenteerden met verschillende thema’s en improviseerden er soms op los. Zo deden we eens een uitzending met enkel ‘wijven schijven’ of een programma met al onze favoriete plaatjes. Door elke week in de studio te mogen presenteren, heb ik enorm veel bijgeleerd. Niet enkel op vlak van radio maken maar ook over mijn stemgebruik en uitspraak. Na de livestream beluisterde ik heel vaak onze uitzending opnieuw om te horen hoe dat klonk. Jammer genoeg gaan de livestreams na een tijdje weg en komen ze niet op YouTube te staan. Volgend jaar wil ik zeker en vast verder presenteren op Radio Sam!

Logo Studio Brussel

Studio Brussel

Op 19 februari liep ik een hele dag mee met Stef Hertsens, freelancer en digital creative bij Studio Brussel.

Om 5:30u kwam Stef me ophalen om op tijd op de redactie te zijn voor de ochtendshow van Jonas Decleer en Michèle Cuvelier. Eens aangekomen mocht ik meteen de studio binnen. Ik werd heel vriendelijk ontvangen door iedereen en kreeg meteen wat meer info omtrent de werking van de ochtendshow. Na de uitzending volgde er een vergadering met het ochtendteam, waarin ze de hele ochtend evalueerden en ze een planning opmaakten voor de komende uitzendingen.

Vervolgens mocht ik zelf aan de slag, want om 16u werd de tweede reeks van ‘Flowjob’ gelanceerd op het youtube-kanaal van Studio Brussel. Samen met Stef zocht ik leuke quotes uit de afleveringen die we dan gingen gebruiken in de thumbnail van de video’s.

Rond de middag was er een overleg met de hele redactie voor een algemene nabespreking van de ochtendshow en om het verdere verloop van de dag in detail te bespreken. Wat me meteen opviel was dat de taken op de redactie heel goed verdeeld waren. Iedereen wist precies wat er te doen stond en gingen meteen weer aan de slag. De sfeer tussen de collega’s was enorm leuk en luchtig, ‘no stress’.

In de namiddag stonden in Stef zijn agenda nog een aantal meetings gepland, waaronder een presentatie over creatief posten op sociale media door Thomas Verbruggen. Thomas legde uit hoe je informatie op een leuke, creatieve manier kan verwerken, wat ik heel interessant vond aangezien we daar in het vak CMP ook mee bezig zijn.

Wanneer de tijd was aangebroken voor de lancering van Flowjob, was mijn dag bij Studio Brussel al bijna om. Om de dag af te sluiten, mocht ik nog meegenieten van een interview met Flo Windey, de ‘host’ in Flowjob. Nadien ging ik weer huiswaarts en zat het erop voor mij. Het was een van mijn hoogtepunten van dit jaar, dat staat nu al vast!

Fotografie

Foto’s nemen was altijd al een hobby van mij, maar nu ik lessen fotografie volg ben ik er meer en meer door gepassioneerd. Ik hou er van om te experimenteren met verschillende standpunten en technieken.

In het verleden hield ik me vaak bezig met fotografie door af en toe eens te gaan fotograferen op leuke locaties en kon ik al wel eens genieten van een ‘perfect shot’. Nu ik er mij meer in verdiep, word ik vaker gevraagd om evenementen in beeld te brengen. Ik was fotograaf van dienst en zorgden ervoor dat er leuke foto’s waren voor achteraf.

Zo werd ik ook mee gevraagd op schooluitstap met Kasterlinden, een BUSO school. De afdeling OV1 ging op stap naar het museum ‘Smile Safari’, en ik vergezelde hen als fotograaf. Het was bijzonder mooi om te zien dat ik de leerlingen gelukkig kon maken met leuke foto’s. Ik heb enorm genoten van het maken van deze reportage. Smile Safari is het Instagram-museum en dus een plek waar foto’s niet kunnen ontbreken!

De auteur

Maartje De Bondt

Profiel E-mail

Derdejaars student en zot van audio & video