“Koffiepads in een sterrenrestaurant, dat vind ik afschuwelijk.”

Koffie gemaakt door Valentine Wanders Foto: Sien Vanneste

 

Valentine Wanders, eigenares van Het Moment, won twee 'Venuez Hospitality Awards'.  Na haar eigen zaak wil ze nu ook een koffiebranderij oprichten. Zo kan ze koffie naar een hoger niveau tillen. 

"Presentatie, aandacht voor detail en een stukje extra liefde", zo wil Valentine Michelinnewaardige koffie maken. Ze won al twee awards: de award voor beste barista en beste koffie concept. Haar concept? Dat is koffie, sigaretten, liefde en een beetje disco. Nu wil ze een stapje verder gaan en haar eigen koffiebranderij beginnen. "In de meeste sterrenzaken gebruiken ze pads of Nespresso, dat vind ik echt afschuwelijk." 

"Mijn middelbare en hogeschool heb ik op de hotelschool gedaan, met als doel mijn eigen zaak te starten." Ze begon met een wijnbar en restaurant en daarna is ze pas in de koffie terechtgekomen. Een koffiebranderij is haar uiteindelijke doel, maar een bar was ook altijd haar droom.

Toekomst dat is gelijk aan nog meer werken. Een sociaal leven hebben is daardoor moeilijk, 'mijn vriendinnen vermoorden me soms." 

 
  • “Alles is maar tijdelijk. Alles vervliegt”

  • Het Moment

  • Koffie gemaakt door Valentine Wanders

  • Ontbijten kan ook in Het Moment

  • Werkneemster Lauren ruimt op

  • Het Moment

  • Valentine Wanders

De auteur

Lotte Roobrouck

Facebook Twitter

Ik ben een studente journalistiek. Nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn mijn hoofdkenmerken. Ik wil van alles wat weten en probeer dat dan ook te doen. Ik ben sociaal en ben dus niet bang om mensen aan te spreken. Ik zit in de jeugdbeweging en geef daar leiding. Ik durf de leiding dus wel eens te pakken. Tot slot, ik lach en praat graag, dit kan bevestigd worden door zowat iedereen!

De auteur

Sien Vanneste

Profiel E-mail

Ik hoop ooit op de radio te werken en studeer tot dan journalistiek. Schrijft graag over reizen, lifestyle en mode.