Mijn blog: A Touch of South-Korea

credit: The Rose Official

 

Voor SelfLAB online 1 heb ik besloten om een blog op te starten rond Zuid-Korea. Eerst was het plan om dit alleen te doen, maar uiteindelijk ben ik gaan samenwerken met Hanna Deweirdt. Samen probeerden we leuke en interessante posts te schrijven rond de Republiek Korea.

Ik heb mij vooral beziggehouden met het onderdeel muziek. Dit omdat ik zelf dagelijks met Koreaanse muziek bezig ben. Om het een beetje interessant te maken, heb ik geprobeerd om af te wisselen met het soort posts. Mijn eerste artikels vond ik een beetje stroef. Het ging over de traditionele Koreaanse muziek en ik wist zelf niet goed over wat ik moest schrijven. Daarom was research hiervoor heel belangrijk. Om het voor mijzelf toch wat leuker te maken, heb ik besloten om mij vooral te fixeren op het onderdeel K-POP. Meteen voelde ik tijdens het schrijven dat het veel makkelijker en vloeiender vooruit ging.

Ik was dan ook super blij toen ik kon schrijven over het allereerste K-POP concert in België. Ik had het concert zelf bijgewoond en was heel blij om mijn ervaringen te kunnen delen. Vanaf januari 2018 ben ik begonnen met een maandelijkse top 10 K-POP releases. Dat ging heel vlot totdat ik besefte dat de posts veel te lang werden. Voor elke lied had ik namelijk een klein stukje commentaar geschreven, waardoor het allemaal een beetje te veel werd. Daarom heb ik de lijsten aangepast naar een mooie top 5. Ook tijdens de vakantie ben ik van plan om deze lijsten aan te vullen.

Verder heb ik ook nog een artikel geschreven over de vooroordelen die mensen hebben wanneer ze K-POP horen en/of zien. Dit stuk is zowel gebaseerd op feiten als op mijn meningen. Het zijn namelijk altijd de zelfde vooroordelen die we te horen krijgen, maar ik geef mijn eigen mening over deze argumenten.

Ik hield mij ook bezig met het gastronomische aspect, maar eerlijk gezegd heb ik daar niet veel aan gedaan. Ik was vooral bezig met de muziek. Ik was begonnen met wekelijks een gerechtje te posten, maar dat kwam al snel op de achtergrond te staan. Hanna en ik zijn wel eens in een Koreaans restaurant gaan eten om toch eens de Koreaanse keuken te proeven.

Oorspronkelijk was het idee om samen met Hanna over verschillende landen in Azië te schrijven, maar we zijn dit jaar toch enkel bij Zuid-Korea gebleven. Bij nader inzien zou dat te veel werk geweest zijn. Niet dat we er geen tijd in willen steken, maar vooral het feit dat dit nog steeds moet gecombineerd worden met school en hobby’s. Dat was soms wel moeilijk, maar al bij al ben ik wel tevreden met de uitslag. Ik hoop dat er snel andere landen op onze blog zullen staan.

Klik op de link om naar onze blog te gaan.

De auteur

Lisa De Vijlder

Profiel Twitter E-mail

Ik ben student journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. In mijn vrije tijd speel ik volleybal en ik heb een grote passie voor Zuid-Korea. Het is dan ook mijn droom om ooit eens naar dit prachtige land te gaan.