Mijn carrière als radiopresentator: een succes?

Ieder persoon heeft dromen. Ik heb er twee. Ten eerste wil ik graag meespelen in een bekende serie op televisie zoals Thuis of Familie. Mijn tweede droom is voor de nationale radio presenteren. In samenspraak met mijn coach Gert-Jan van Egdom heb ik gekozen voor optie twee.

Ik moest op zoek gaan naar een lokaal radiostation waar ik zou kunnen presenteren. Het was de meest haalbare optie voor een student journalistiek in het eerste jaar. Dat radiostation was Radio Max, de lokale radiozender van Aalter. Ze hebben een eigen frequentie op 104.7, 105.8 en 106.3 fm. Op het moment dat ik ging vragen of ik daar mocht presenteren hadden ze iemand nodig met een journalistieke achtergrond om het regionaal nieuws te presenteren. Ik was de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment, want ik mocht meteen een try-out doen. Eind oktober kwam dan mijn eerste nieuwsbericht on air. Het bestaat uit twee delen. Een geschreven nieuwsbericht en een ingesproken nieuwsbericht dat wordt uitgezonden op de radio. Dat is te horen op het half uur. Dus om half tien, half elf… Een voorbeeld van het nieuws van 18 april vind je hier.

http://http://www.radiomax.be/nieuws/regionieuws-dinsdag-17-april/

Eind november mocht ik live gaan presenteren. Dat op zondagvoormiddag, om te oefenen. De bedoeling was om vanaf januari mijn eigen programma te krijgen op woensdagnamiddag. Die try-outs gingen vlot, vlotter dan verwacht. Tot het moment dat Radio Max het nieuws kreeg dat ze niet meer verder mochten bestaan. Een beslissing van Sven Gatz, minister van Media. Toch werd een samenwerking aangegaan met Radio Meetjesland, zo kon Radio Max toch nog verder bestaan en kon ik verder presenteren. Mijn programma ging voor het eerst live op 10 januari. Het heet Dries Draait Door. Je kan het nu nog altijd beluisteren elke woensdag van 17 uur tot 19 uur. Hier zie je de uuropener van het programma (op een warme dag).

In mijn programma probeer ik de mensen wat actualiteit te brengen, maar ook een goed overzicht van al het verkeersnieuws. Ondertussen wil ik de mensen amuseren met de grootste hits en de beste classics, zoals het hoort op Max. ik heb al een aantal keer mensen vervangen. Dat is ook een hele eer, want dat geeft me het gevoel dat ik geapprecieerd wordt. Ik krijg meestal wel lovende commentaren en vanuit de kritiek probeer ik te leren en heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Ik ben van een ding honderd procent zeker, ik wil hiervan mijn beroep maken!