SelfLAB online 1

SelfLAB online 1: toen ik de uitleg over dit vak hoorde was ik best wel enthousiast, maar ook een beetje in paniek. Wat moet ik in hemelsnaam doen? Ik had een eerste idee, waarbij ik BV’s zou interviewen, maar dat bleek wat te hoog gegrepen. Na een van de eerste opdrachten voor Photography wist ik het plots. Ik wilde de tools die ik meekreeg in de les gebruiken om content te creëren om mijn fantasie tot leven te laten komen.

Aangezien ik een heel grote fan ben van Harry Potter besloot ik in dat genre verder te gaan. De eerste experimenten waren redelijk wat werk met een, achteraf gezien, matige output, maar dat vond ik niet erg want ik moest mezelf de tijd geven om programma’s zoals Lightroom CC en Photoshop CC gewoon te worden.

Daarna kwam de eerste tegenslag, ondanks dat in het begin van het jaar was gezegd dat we lessen Photoshop gingen krijgen, bleek dit uiteindelijk niet zo te zijn… We hebben in het tweede semester wel één les over Lightroom gekregen, maar buiten enkele leuke trucjes was het rendement van die les ook eerder beperkt. Dan moest ik het maar op mezelf leren dacht ik en dan ben ik begonnen met mijn eerste foto in Photoshop te bewerken want met Lightroom alleen kan je moeilijk special effects toevoegen.

Het heeft wat moeite en tijd gekost, maar ik was blij met het resultaat. Toen ik mijn foto trots op Flickr en Facebook zette bleek die daar ook succes te hebben en dat heeft me wel gemotiveerd om verder mijn droomwereld in beelden om te zetten en de gedachte om een pagina op te richten kwam toen voor het eerst in me op. Na dit te hebben voorgelegd aan mijn coach, begon ik ideeën op te schrijven op een grote post-it op mijn kamer. Al snel bleek dat tijd vrijmaken om deftige en bruikbare foto’s te maken het grootste probleem zou worden. Mijn Photoshop ervaringen stonden ook nog niet op punt dus het was nog veel Youtube tutorials kijken om foto’s af te krijgen.

Wanneer ik toevallig naar de serie ‘The Flash’ ben beginnen kijken zag ik een nieuwe kans om mezelf te trainen in het werken met Photoshop en op twee namiddagen sprak ik af met mijn klasgenoten om foto’s te maken. De eerste foto bewerkte ik wederom met een tutorial als voorbeeld, maar de tweede en derde waren de eerste keren dat ik alles volledig zelf heb bedacht en gedaan.

Hierna bedacht ik dat Photoshop niet de enige manier hoefde te zijn om alles wat ik in mijn hoofd had in beelden om te zetten. Daar kwam de laatste weken nog After Effects uit en op het elan van ‘The Flash’ ging ik verder met experimenteren op mezelf, maar nu met videobeelden weliswaar. Helaas zijn die bestanden niet van het juiste type om hier te posten, maar geen zorgen die laat ik wel zien op de presentatie.

U vraagt zich waarschijnlijk af wat er nu van die pagina in huis is gekomen. Wel het noodlot sloeg een beetje toe toen mijn laptop het plots begaf en ik hem voor vijf weken kwijt was. Bovendien heb ik lang getwijfeld omdat ik het moeilijk vond om consequent foto’s te maken en bewerken. Ook op wat voor sociale medium ik de pagina zou maken dus daarom heb ik de Facebookgroep Belgian Potterheads geraadpleegd.

De pagina zelf maken, daar voel ik me nog niet echt klaar voor omdat ik zoals ik al zei, moeilijk de tijd vind om foto’s te gaan maken. Ook heb ik het gevoel dat ik nog niet genoeg met Photoshop overweg kan ondanks de laatste resultaten waar ik wel heel tevreden over was zoals de thumbnail van mijn potentiële pagina.

Ik heb wel het gevoel dat ik veel geleerd heb op mezelf, ik haal er bovendien voldoening en plezier uit en dat was vooral mijn doel met SelfLAB online.

 

De auteur