The Third Abbey: mijn muziekblog

Linde Merckpoel en ikzelf na het interview © Karel Decorte

Linde Merckpoel en ikzelf na het interview © Karel Decorte

 

Muziek, voor veel mensen is het een belangrijk element in hun leven. Voor mij is dat niet anders. Daar komt dan nog bij dat ik graag mijn mening geef over muziek. Een blog lijkt mij daarvoor het best geschikt.

Alles staat of valt met een goede naam, ook een blog. Daarom zocht ik naar een link met mijn favoriete band: The Beatles. Zij hebben in hun tienjarig bestaan vele albums opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios in Londen. Die studio’s hebben als adres 3 Abbey Road. Via een kleine aanpassing van dat adres kwam ik bij de naam van mijn blog: The Third Abbey.

Mijn blog bestaat uit vier rubrieken: “Face to Face“, “Tricolore“, “Versus” en “Throwback“. Alle vier deze rubrieken spreken voor zich. In “Face to Face” zoek ik (ex)-radiopresentatoren op. Samen hebben we het over hun studies, carrière bij de radio, hun favoriete muziek en over hun toekomstplannen. Voor de rubriek “Face to Face” heb ik Linde Merckpoel en Otto-Jan Ham kunnen strikken. De twee gesprekken vond ik bijzonder interessant en leerrijk.

Linde Merckpoel en ikzelf na het interview © Karel Decorte

Linde Merckpoel en ikzelf na het interview © Karel Decorte

Voor mijn tweede rubriek, “Tricolore”, bespreek ik verschillende onderdelen van de Belgische muziek: albums, bands, festivals … Voorlopig heb ik enkel nog maar een band besproken, namelijk The Black Box Revelation.

Als derde rubriek heb ik “Versus”. Daarin zet ik twee muzikale vijanden tegenover elkaar: Blur vs. Oasis, The Beatles vs. The Rolling Stones … Deze rubriek bevat nog geen posts, maar ideeën zijn er wel al.

Mijn vierde en laatste rubriek vind ik bijzonder tof: “Throwback”. In deze rubriek keer ik in elke post terug naar een belangrijk muzikaal jaar. Mijn eerste post ging over het jaar 1991, mijn favoriete muzikale jaar. Andere posts zijn er nog niet, maar de jaren 1967, 1982, 1983 en 2016 komen zeker nog aan bod.

In de rubrieken “Tricolore”, “Versus” en “Throwback” geef ik aan het einde van elke post een lijstje mee met de tien nummers die je moet beluisteren om de inhoud van de post beter te begrijpen.

Terugblik

Van mijn (te) ambitieuze plan uit het eerste semester, weet ik nu dat ik onrealistisch was bij het opstellen ervan. Toen was ik van plan om wekelijks een bericht te plaatsen. De lijst met onderwerpen kon ik heel erg makkelijk invullen, aan dat lag het dus niet. De echte reden is volgens mij dat ik niet over al die onderwerpen genoeg kon vertellen, zonder dat het op Wikipedia zou lijken. Ik onthoud vooral dat té ambitieus zijn niet altijd wil zeggen dat je al je plannen kan realiseren.

De auteur

Sybren Bruneel

Profiel Facebook Twitter E-mail

Verzot op muziek met een zekere status. Fervent bezoeker van Rock Werchter. Voor de rest niet zo bijzonder.