Twee semesters schrijven aan Blackfort: The Crown

De wereldkaart van mijn wereld, zelfgemaakt als referentie voor mezelf.

 

Ik heb dit jaar gewerkt aan mijn boek; Blackfort: The Crown. Dit vertelt het verhaal van Adam Blackfort en Lucy Carston, die nadat de koning sterft in 1900, op zoek gaan naar een grootschalig schandaal in de geschiedenis. Een schandaal dat, wanneer bewezen, Adam de troon kan geven, Lucy een groot eigendom, titel en landhuis, en de koningin haar hoofd onder een guillotine kan doen vallen.

Ik ben met dit boek begonnen in juni 2017, nadat mijn eerste uitkwam. Ik heb in het begin van het jaar beslist om dit onder te brengen voor het vak SelfLAB online. Sindsdien ben ik enorm voorruit gegaan op vlak van verhaal, maar ook op vlak van mijn wereld. Het hele verhaal speelt zich namelijk af in een eigen wereld, die ik in het eerste boek al uitvond. In het eerste boek was er echter niet zoveel achtergrond in de wereld, het was een façade zonder inhoud.

Dit jaar, vooral het eerste semester heb ik me intensief bezig gehouden met die uit te diepen. De verschillende geschiedenislijnen van de steden geschreven. De verschillende personages een verhaal en een stamboom gegeven. En ook één collectieve wereldgeschiedenis. In het tweede semester heb ik me ook specifiek bezig gehouden met het vormgeven van de pers in de wereld. Het verhaal vertelt vanuit twee perspectieven. Adam & Lucy, en de koningin. Die eerste racen door de wereld, terwijl ze gezocht worden door de koningin. In haar perspectief leest de lezer dan weer hoe ze probeert na de dood van haar man de touwtjes in handen te nemen, macht naar zich toe te trekken, en probeert het land dat van haar man was bij elkaar te houden.

Door dit gespleten vertelperspectief had ik iets nodig dat ze zou verbinden. Een hele reeks aan kranten brengt nieuws van de koningin haar acties tot bij Adam & Lucy, en vice versa. Dit ook omdat de verhaallijnen zich enkele dagen van elkaar afspelen. In een bepaald hoofdstuk zitten Adam & Lucy bijvoorbeeld op 8 november, terwijl het hoofdstuk erna koningin Claire al op 12 november zit, om dan het hoofdstuk daarna terug te springen naar 8 november bij Adam en Lucy

Aan het verhaal zelf heb ik ongeveer de helft extra toegevoegd. Ik zit nu op zo’n 42,000 woorden, dat is een groot verschil met de 25,000 waarmee ik uitpakte in mijn eerste boek. Én hier zit ik nog maar op de helft van het totale verhaal. Ik ben van plan in de vakantie verder te schrijven en hopelijk volgend academiejaar het boek uit te geven. Volgend jaar wil ik dan ook gaan kijken naar manieren van uitgeven, met de hulp van Idea Factory.

Wattpad

Ik heb een deel van het boek reeds online gezet op de gratis online boekenapp Wattpad. Hierop heb ik de eerste versies van de eerste drie hoofdstukken gezet om feedback te krijgen van lezers. Deze feedback was positief. Voorlopig ben ik gestopt met verder posten op dat platform maar ik wil het wel meegeven als deel van mijn werk dit semester.

Wie zelf eens een kijkje wilt nemen, dat kan hier doen: https://www.wattpad.com/user/LarsBanks

Cover concept om op Wattpad het verhaal te publiceren.

 

De auteur

Lars Stevens

Profiel Facebook Twitter E-mail

Schrijver, journalist in spe, een beetje vreemd, en heeft de neiging om altijd Vlaamsch te zeggen in plaats van Vlaams.