Welcome to Paradise

Welcome to paradise

Welcome to paradise

 

Welcome to paradise is mijn eigen project. Ik wilde een soort reisblog maken met de verhalen van mensen die zelf grote reizen hebben gemaakt. Bijvoorbeeld een wereldreis, naar een ander land verhuisd, voor familie reizen,… 

Waarom?

Toen ik iets wou bedenken voor SelfLAB online 1 ben ik vrij spontaan op dit idee gekomen. Ik zat na te denken over mijn interesses, mijn passies, ‘waar zou ik mij graag mee bezig houden voor dit vak?’. Ik ben zelf heel erg geïnteresseerd in reizen, andere culturen, de natuur en ik wil ook heel graag de wereld gaan ontdekken na mijn studies. Dus ik dacht: “waarom doe ik daar niet iets mee? Het is een onderwerp dat me boeit en misschien leer ik wel iets bij voor als ik zelf op reis wil vertrekken.” Zo heeft het idee zich in mijn hoofd verder gevormd tot een blog met verhalen van reizigers. Ik wilde hun ervaringen en passie neerschrijven.

Project

Het proces om mensen te vinden die wilden meewerken aan mijn project was niet super moeilijk. Vaak kreeg ik al tips van kennissen aan wie ik vertelde wat mijn project was en dan ging ik die mensen contacteren. Zo ben ik dus ook aan de drie personen geraakt die ik dit jaar heb geïnterviewd voor mijn project. Mijn eerste interviewee was iemand die met haar vriend een wereldreis heeft gemaakt (daarvan heb ik ook een post op Readymag gemaakt), de tweede was een vrouw die voor de liefde naar een ander land is verhuisd en de laatste was iemand die op haar eentje al in verschillende uithoeken van de wereld is geweest. Voor mij was het natuurlijk fantastisch om hen te horen vertellen en om dingen te weten te komen die ik anders misschien nooit had geweten. Ze hebben met mij hun ervaringen en gevoelens van tijdens hun reizen gedeeld en dat is toch wel iets moois als je dezelfde passie hebt.

Ik heb van één van die drie interviews eentje uitgeschreven en gepost op mijn blog op Readymag. Ik had er graag nog meer kunnen posten, maar met Radio SAM en de meeloopstage bij Visie en alle andere opdrachten voor school bleef dat werk telkens liggen. Er waren namelijk altijd belangrijkere dingen die eerst moesten gebeuren. Ik heb hier dus uit geleerd dat je altijd best zo snel mogelijk kan beginnen met het uitschrijven van een interview, of gewoon in het algemeen je werk best niet te lang laten liggen of uitstellen tot later. Ik ben uiteraard ook veel te weten gekomen over rijzen en andere culturen enz.

Hieronder vind je mijn blog op Readymag:

https://readymag.com/1057380

De auteur

Merel Van Hoorebeke

Profiel E-mail

Hakuna matata, carpe diem, go with the flow enzo...