Blog: “Ilke vertelt”

Het maken van een blog vond ik iets nieuw, hip en verfrissend, dat ik heel graag wou uitproberen.

In het begin was het zoeken naar een onderwerp voor mijn blog. Kiezen voor lifestyle was gemakkelijk geweest, maar ik wou graag iets uitdagender. Daarom besloot ik een blog te maken die gaat over:

  • het menselijke gedrag
  • de wereld van geneeskunde
  • emoties

De mens en geneeskunde wisten me altijd al te boeien en daarom vond ik het ook heel leuk om hier rond te werken.

In het begin plaatste ik heel gewone posts, allemaal op basis van informatie die ik online vond op verschillende fora. Het waren vrij luchtige en informatieve posts maar ik wou nog een stapje verder gaan. Tonen wat ik dit jaar geleerd heb.

Ik besloot therapeuten/psychologen te interviewen. Ik stuurde een mail naar een 14-tal therapeuten/ psychologen. En kreeg jammer genoeg maar van vijf mensen antwoord.

Uiteindelijk wou 1 therapeut mijn vragenlijst invullen en twee andere zagen een interview wel zitten. Ik ben langsgegaan bij mevrouw Verspeeten en mevrouw de Schaepmeester. Mevrouw Verspeeten wilde liever niet in beeld komen en besloot uiteindelijk om ook de audio te schrappen waardoor er maar 1 optie overbleef namelijk het interview uit te schrijven.
Mevrouw de Schaepmeester had er geen enkel probleem mee om in beeld te komen, en wilde zelfs twee oefeningen voortonen zodat de mensen die mijn blog lezen en zich bv. gestresseerd voelen, de oefening kunnen uittesten en het verschil kunnen voelen.

Mijn blogposts:

  • De eerste blogpost die ik plaatste heet: ‘dansen in alle geuren en kleuren’, het gaat over de verschillende soorten dans. Deze post was een algemene post, om aan de ene kant te zien hoe ik met WordPress moest werken en aan de andere kant wist ik nog niet echt welke kant ik wou uitgaan
  • De tweede blogpost heet: ‘een gezond hart voor muziek’, bij deze post deed ik research naar wat muziek met een mens (met een ziektebeeld) kan doen, welke positieve invloed het kan hebben op bv. een genezingsproces
  • De derde blogpost heet: ‘ziekte en beweging’, dit gaat over de positieve effecten van beweging op de mens
  • De vierde blogpost heet: ‘2 vormen’ , hier bespreek ik twee uitersten: anorexia vs. obesitas
  • De vijfde blogpost heet: ‘We wachten te lang om naar een therapeut te gaan’, dit is een interview dat ik afgenomen heb van mevrouw Verspeeten (therapeut)
  • De zesde blogpost heet: ‘Qi Gong oefeningen’, de naam zegt het zelf -> mevrouw Sofie De Schaepmeester toont twee Qi Gong oefeningen voor, elk met hun eigen helende werking en mensen kunnen dit dan al dan niet thuis meedoen en kijken wat het effect is

Waar ben ik het meest tevreden over?
-> Mijn laatste deel. Het stuk waarin ik bij de therapeuten ben langsgegaan. Het geeft veel meer voldoening, omdat je oog in oog staat met de persoon, en dieper kunt ingaan op bepaalde zaken.

Nu wil ik mijn andere video’s (deel 2 en deel 3) van mevrouw De Schaepmeester haar interview op mijn blog plaatsen.

Ik hoop dat ik hiermee verder kan gaan. Het interviewen van mensen uit de wereld van geneeskunde en misschien zelfs andere beroepen.

link: https://ilkedemaertelaereblog.wordpress.com/

De auteur

Ilke De Maertelaere

Profiel Twitter E-mail

Dansende studente Journalistiek die durft te dromen, genieten en ontdekken. Daarnaast ook een grote muziekliefhebber en bewonderaar van de fotografie.