Travel on a budget

Voor SelfLAB online ben ik dit jaar een blog rond goedkoop reizen (met een budget dus) gestart. In mijn blog neem ik de lezers mee naar landen waar ik deze zomer op reis ben geweest. In mijn blog geef ik tips over hoe je goedkoper kunt reizen (zoals sites als Hostelworld en goedkopere treinpassen via Interrail), naast tips geven, deel ik ook mijn eigen ervaringen. Op mijn blog zul je in totaal 5 artikels kunnen vinden. Twee artikelen gaan over tips (Hostelworld en Interrail), één gaat over mijn reis deze zomervakantie (Amsterdam) & de laatste twee zijn uitstapjes doorheen het jaar (Opaalkust en Parijs). Over de naam van mijn blog en mijn domeinnaam, ben ik nog steeds niet 100% zeker en ik ben ook nog steeds op zoek naar een betere naam.

Door deze blog te starten, ga ik in de zomervakantie ook recensies geven op Tripadvisor. Door mijn blog te onderhouden, ben ik het bloggen en schrijven terug veel meer gaan appreciëren en daarom wil ik dit graag verder zetten. Ik hoop dat ik door mijn reis naar New York (waar ik van plan ben om verder te vloggen, blogberichten te posten en recensies op Tripadvisor te schrijven) nieuwere lezers zal trekken.

Ik heb zelf ook besloten om mijn blog in het Nederlands te doen, omdat ik vond dat er al zoveel Engelstalige blogs zijn die iets met reizen doen. Op deze manier spreek ik ook meer mijn eigen vrienden aan en ik heb ook effectief al mensen aangezet om via Interrail op reis te gaan en bij Hostelworld te boeken en dat geeft mij wel voldoening. Ik schrijf ook bewust kortere artikels omdat ik het zelf ook niet zo tof vind om ellenlange artikels te lezen.

YouTube kanaal

Omdat ik een blog te weinig vond, heb ik doorheen het jaar besloten om er een YouTube-kanaal aan te verbinden. Ik heb altijd wel graag iets gedaan met video en ik heb wel al een paar jaar zitten twijfelen om een YouTube-kanaal te starten, maar ik wist nooit waar ik het over ging hebben. Door bezig te zijn met mijn blog kreeg ik dan ook het idee om toch een YouTube-kanaal te starten en ik amuseer mij nu te pletter! Mijn vlog is net zoals mijn blog ook bewust in het Nederlands.

Op mijn kanaal kun je op dit moment al twee vlogs terugvinden, ik ben van plan om voor de examens nog één vlog te posten en na de examens vertrek ik naar New York waar ik vast en zeker ook ga verder vloggen. Over de vlogs zelf ben ik tamelijk tevreden, alleen de kwaliteit van het geluid en de stabiliteit kunnen beter. Op mijn kanaal ben ik bezig met bepaalde thema’s (Travel with us, Visit with us, …) rond wat ik doe, de meeste onderdelen van mijn vlog betrekken ook mijn vriend erbij.

De auteur

Eva De Raedt

Profiel E-mail

Hallo iedereen! Niet zo heel veel te vertellen hier :), ik ben 18 jaar jong en student Journalistiek op de Arteveldehogeschool in Gent. Ik hou van uitgaan, dansen, schrijven en schilderen!