Bloggen met Levi

MeijnenenVanHout

MeijnenenVanHout

 

Dit semester hebben Levi Van Hout en ik beslist om samen een blog te starten. We wilden allebei onze gedrevenheid voor het vak SelfLAB online 1 nieuw leven inblazen. Onze projecten van het eerste semester liepen voor ons allebei niet zo gesmeerd als we gewild hadden. We hebben onze blog simpelweg Meijnen en Van Hout genoemd.

In die blog zetten we opiniestukken over politiek en sport. Levi ontfermt zich over sport en ik over politiek. Hij is een van de weinige studenten in ons jaar die het beroep van sportjournalist ambieert. Ik vind het ideaal om met hem samen te werken want zelf volg ik weinig sport. We zijn denk ik een unieke combinatie. Twee (meestal) ver uiteenliggende thema’s samengebracht in een blog.

Hij houdt zich voorlopig vooral bezig met het schrijven van opiniestukken over voetbal. Dat doet hij omdat die sport hem het meeste interesseert. Hij volgt ze op de voet en weet er zeer veel over. Toch zou ik willen dat hij ook wat over andere sporten zou schrijven. Dat wil hij ook doen heeft hij me gezegd.

Ik houd mij dus bezig met het schrijven over politiek. Dat heb ik gekozen omdat het zo divers is en omdat ik me erg in de maatschappij interesseer. Voordat ik aan de opleiding journalistiek begon durfde ik ook al iets te schijven over politiek. Toen lukte dat moeizamer en het resultaat van wat ik geschreven had was niet geweldig. Nu is er zeker nog altijd veel mogelijkheid tot verbetering, maar ik merk wel dat het minder slecht is.

In maart heb ik een stuk geschreven over Sven Gatz (Open VLD). Hij had namelijk een debat gecanceld. Dat had hij naar eigen zeggen gedaan omdat het panel uit alleen maar mannen bestond. Er kwam nogal hevige reactie op van de moderator van het debat (Nora Sleiderink), die Gatz beschuldgde van te liegen. Hij zou volgens haar extra spreektijd gewild hebben. Toen hij dat niet kreeg gebruikte hij het mom van het feminisme om te ontsnappen.

Vorige maand heb ik iets over de F-16-affaire geschreven. De paasvakantie was begonnen en de politieke en journalistieke wereld had een aantal weken van discussie achter de rug over de vervanging van de Belgische F-16’s. De legertop zou informatie hebben achtergehouden voor minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). Of dat gebeurd was en of die informatie al dan niet relevant was (en is) zou voor en tijdens de paasvakantie onderzocht worden.

In mei heb ik het over het energiepact van onze regering gehad. Er zijn nog altijd geen harde beslissingen genomen rond de sluiting van onze kerncentrales. De tijd dringt en we weten niet zeker of ze wel op tijd (2025) zullen sluiten. Daar hangen een reeks voorwaarden aan vast die en het is allesbehalve duidelijk of die ingevuld zullen worden.

De auteur

Arno Meijnen

Profiel Facebook Twitter E-mail

Student journalistiek op Arteveldehogeschool Gent. Geïnteresseerd in politiek, maatschappij, wetenschap en technologie.