Selflab Online 1: Beeldend

Artevelde logo

 

Voor Selflab Online 1 was het voor mij vooral belangrijk om te kijken wat me ligt. Ik heb verschillende dingen gedaan opdeelbaar in drie categorieën: Radio, beeldende en werkveld. In deze post ga ik het hebben over mijn ervaring met het beeldende.

Fotografie

Ik heb altijd al graag gefotografeerd, het zit in de familie denk ik. Mijn papa trok veel foto’s en mijn broer studeert sinds de herfst fotografie op VISO. Voor Selflab was fotografie vanaf het begin dan ook onvermijdelijk.
Ik heb doorheen het jaar aan 2 soorten fotografie gedaan: reportagefotografie (op evenementen) en persfotografie.

Reportagefotografie

Ik heb gefotografeerd op een galabal, ik heb zowel sfeerbeelden genomen als foto’s op de rode loper. Het evenement duurde acht uur en de dag daarna heb ik alles geïmporteerd en bewerkt.

Op VRT NXT LAB heb ik ook foto’s gemaakt en gedeeld op sociale media. Verschillende mensen hebben deze foto’s gebruikt.

Voor CMP moest ik mobiele verslaggeving doen, dit heb ik gedaan bij een zeepkistenrace. Ik heb extra foto’s getrokken en die zijn ook naar elk team gestuurd.

Op kamp was ik ook ingezet als fotograaf voor de ouders en die worden volgend jaar gebruikt door Kazou op de website en op flyers.

Persfotografie

Mijn zus is actief in de politiek en heeft een eigen ‘vereniging’ opgericht. Ik maak vaak de persfoto’s en die komen dan in de krant of online, mijn naam zal er nooit bijstaan want ik wil niet aan één kleur gelinkt worden.
Eén van de foto’s is dan ook gebruikt rond de cultuurprijzen, los van mijn zus of haar beweging.

Ik mocht ook fotograferen voor kunstenaar Karl Meersman. Die opende een nieuw project rond de psychiatrie in Wilford X in Temse. Er waren veel journalisten, Tv Oost en de VRT en ik was persfotograaf voor Karl zelf.
De foto’s hebben in de Rondom en in De Zondag gestaan en zijn ook meegestuurd met het officiële persbericht.

Digitale vormgeving

Ik werk graag met computers en leer graag werken met nieuwe programma’s. Ik heb dit jaar de opdracht gekregen om een logo (voor t-shirts), een poster en een filmpje te maken voor werkgroep kampdans. En ik moest ook een flyer maken voor een evenement van Kazou.

https://youtube.com/watch?v=G4gRwDJzLDk%2520frameborder%3D0%2520allow%3Dautoplay%3B%2520encrypted-media%2520allowfullscreen

 

Cartoons

Mijn allereerste idee voor Selflab was cartoons maken, maar ik had het lef niet. Ik was altijd de slechtste tekenaar in de tekenschool, ik was slordig en ik durfde niet echt.
Bij de creatieve week dacht ik “why not” en ben ik begonnen met tekenen. Ik heb een account op Twitter gemaakt en tijdens de creatieve week gebruikt. Nu is het stil, maar ik denk dat ik volgend jaar af en toe nog cartoons ga posten.
In het begin tekende ik bij hand, ik heb mezelf ook geleerd hoe ik illustrator ervoor kan gebruiken.

Daarna heb ik ook mensen tot cartoons gemaakt, ik had dit gedaan voor MNM zkt Talent en ik heb positieve feedback terug gekregen en ook de vraag van een vriendin en familie om hen te tekenen.

Als laatste heb een nieuw account opgestart op Twitter en Instagram en ik denk dat ik ook een facebookprofiel ga maken. Dit nieuwe account is een cartoon account rond de Amerikaanse politiek. Ik wil dit volgend jaar graag doen als Selflab en ik maak nu de opstart zodat ik misschien al wat volgers heb.

 

De auteur

Marie Baeten

Profiel Twitter E-mail

Ik ben Marie, student journalistiek. Ik ben altijd enthousiast en ik houd van muziek, film en kazou