“Een salto in een kajak? Dat is onmogelijk”

Een jaar lang sporten ontdekken en uitproberen, de ene sport al gekker dan de andere. Met mijn blog: I explore crazy unique sports wil ik nieuwe of minder courante sporten in de kijker zetten. Want elke sport is anders en achter elke sport zitten er mooie verhalen en een unieke belevingen.

Ik kom niet uit een super sportieve familie, maar toch werd ik al van jongs af aan in een kano gedropt of hing ik in een integraaltje te bengelen tegen een rotswand.
Is toen mijn zwak voor niet zo evidente sporten ontstaan? Wat toen zeker is begonnen, is mijn passie voor kajakken. Ik kan er veel energie in kwijt en krijg er evenveel mee terug. Het is een uit de hand gelopen hobby die een passie is geworden. Het gevoel dat het kajakken bij mij opwekt, ging ik zoeken bij anderen, tijdens het beoefenen van hun passie.
Zolang als ik mij kan herinneren krijg ik verbijsterde, niet begrijpende blikken toegeworpen als ik over mijn sporten babbel. Maar nog voor ze die zin hebben uitgesproken zit ik al klaar met een video om het tegendeel te bewijzen. Elke keer opnieuw hetzelfde verhaal, elke keer met handen en voeten uitleggen dat kajakken niet de Lesse naar beneden tobben is op vakantie of dat frisbee meer is dan een schijf heen en weer werpen op het strand.

Met I explore ga ik op zoek naar sporten die niet iedereen kent en begrijpt, die elke keer opnieuw om een extra woordje uitleg vragen, die minder voor de hand liggen, maar daarom niet minder leuk zijn.
Deze sporten wil ik aan de hand van mijn blog aan jullie voorstellen: met eigen ervaringen, interviews met gedreven beoefenaars, informatie over spelregels en hoe de sport in zijn werk gaat. Ik maak gebruik van beeldmateriaal: foto’s en linken naar video’s zodat het allemaal wat duidelijker en concreter wordt.
Mijn blog is een groeiend proces waar ik voor kan blijven schrijven. Er zijn verrassend veel gekke sporten en ik heb ze lang niet allemaal beschreven. Ik startte met wat ik zelf beoefen: kajak en frisbee. Maar ook klimmen, bmx’en en kajakpolo komen aan bod. Naar de toekomst toe zou ik ook sporten zoals zwerkbal, hot yoga, freerunnen, … willen toelichten.

I explore is meer dan een woordje uitleg over atypische sporten. Met I explore hoop ik anderen te overtuigen en de aanzet te geven om eens iets nieuws uit te proberen; een sport die minder voor de hand ligt en misschien ook iets buiten de comfortzone lijkt te vallen. Want eenmaal de drempel over en de eerste kennismaking voorbij is, weet ik zeker dat ik mensen kan meenemen in mijn enthousiasme.

https://iexploresports.wordpress.com