Een stap richting professionalisme

Josefien Deloof en Jan Marcoen houden van muziek Foto: Bert Van Kersschaever

 

Toen enkele derdejaars in oktober 2017 de klas binnenstapten met de vraag of er vrijwilligers waren die wouden werken voor TANK magazine, wist ik niet meteen of ik zou ingaan op dat aanbod. Ik was nogal onzeker over mijn schrijfcapaciteiten en vooral over het feit wat ik zou gaan schrijven voor het magazine. Na een tweetal weken heb ik dan toch een mail gestuurd naar de hoofdredactie met de vraag of ik deel kon uitmaken van het team. Ze gingen akkoord en ik zag mijn kans om mijn schrijftechnieken te verbeteren.

TANK is een magazine dat tweejaarlijks verschijnt en voor beide edities maakte ik een stuk. Ik vond het dan zeer belangrijk om een goed thema uit te kiezen dat de lezer verwondert zodat mijn stuk door de lezer zou gespaard worden en dat het magazine niet na twee weken in de vuilnisbak zou verdwijnen. Mijn interesseveld lag bij sport en daar ging mijn eerste artikel over.
Een jonge Antwerpenaar met Argentijnse roots, Rodrigo Vissers, die op zoek ging naar Lionel Messi en zou proberen om tien minuten met hem te spreken. Al zijn avonturen bundelde hij samen onder het project ‘Missie Messi’ en bracht zijn kijkers en lezers op de hoogte via vlogs op zijn Facebookpagina. Ik volgde het avontuur op de voet en het leek zeer interessant om iemand te interviewen die de beste voetballer ter wereld probeerde te pakken te krijgen. Voor diegene die graag weten hoe het avontuur is afgelopen, moeten het artikel lezen in TANK magazine.

‘Missie Messi’: mijn eerste artikel in de 15de editie van TANK

Mijn tweede alsook laatste artikel ging over 2 jonge muzikanten, Josefien Deloof en Jan Marcoen. Ik gooide mijn interesseveld over een andere boeg maar dat maakte het zeker niet minder interessant. Het zijn twee talenten die elk een andere genre spelen maar kunnen wel al terugblikken op een mooie en jonge carrière. Ze traden al op tijdens de Gentse Feesten en speelden al kleine concertjes in enkele cafés in Gent. Josefien speelde in de zomer van 2017 in het voorprogramma van Ozark Henry, trad op in Leffingeleuren en ontving de Publieksprijs tijdens de finale van Humo’s Rock Rally 2018 na een prachtige a capella versie van ‘Please’.
Het interview verliep zeer vlot en Josefien en Jan legden soms hun diepste geheimen bloot. Een luchtig maar interessant artikel over twee jonge mensen die een leven achter de schoolbanken niet zo prettig vinden maar een leven als muzikant des te meer.

Josefien Deloof (links) en Jan Marcoen (rechts) willen hun muzikale carrière verder uitbouwen
Foto: Bert Van Kersschaever

TANK heeft mij het afgelopen jaar veel bijgeleerd. Ik ben nog een stuk zelfstandiger geworden en mijn verschillende journalistieke technieken werden voortdurend op de proef gesteld waardoor ze ook verbeterden. Naast het journalistieke werk, leerde ik discussiëren in een redactievergadering. Dat was leuk om mee te maken, het is nog altijd geen grote redactie van een nationale krant maar je leert op die manier wel al de kneepjes van het vak. Een unieke ervaring die ik iedereen kan aanraden.

De auteur

Bert Van Kersschaever

Profiel Facebook Twitter E-mail

Gedreven. Sportieve geest. Af en toe feestbeest. Op zoek naar mensen met een verhaal.