Het verloop van SelfLab

Over wat gaat het

Leidend voorwerp is een blog over een voorwerp. De verhalen van de mensen zijn het onderwerp, de voorwerpen leiden het verhaal in. “Leidend Voorwerp”. Het wordt een blog over vrouw en man, jong en oud, zwart en blank. Met serieuze, humoristische, plezante en emotionele posts. En dan nog liefst zo origineel mogelijk.

MediaRaven

In het begin van SelfLab had ik het idee om een eigen blog te beginnen, maar dat sprak me uiteindelijk niet meer zo aan. Na overleg met Ann Vandecatsye heb ik besloten om me aan te sluiten bij MediaRaven. Ik had hen gecontacteerd en na een gesprek bij hen mocht ik daar aan de slag. Al snel werd me duidelijk dat ze daar niet zo heel veel deden en je vooral aan je lot over werd gelaten. Als je iets creatiefs wist, dan mocht je het voorstellen maar daar stopte het ook.

Leidend Voorwerp

Na wat discussiëren over SelfLab samen met Fien Van Liedekerke tijdens een groepswerk kwamen we op het idee dat ik me zou voegen bij Leidend Voorwerp. Fien had zelf nog niks gepost of geen site ontwikkeld. Na een volgend coachingsgesprek maakten we de onderwerpen die we zouden bespreken en aan bod laten komen officieel. Ann Vandecatsye was zeer enthousiast over ons idee en zo waren wij ook wat zelfverzekerd.
We hadden een aantal mensen op het oog die we zouden interviewen, maar die leken maar niet te reageren op onze vragen, ook al hadden ze het wel gelezen. We hadden bij de lancering van onze blog meteen een bericht gepost in de facebookgroep van de oudreizigers van India, waar ik zelf ook toe behoor. Daar reageerde meteen 1 meisje dat ze wou meehelpen. Maar aangezien zij in Leuven studeert, was het zeer moeilijk om af te spreken en bleef het zo maar opschuiven. Uiteindelijk ben ik er wel in geslaagd om haar te interviewen.
Fien en ik zijn dan samen naar Antwerpen gegaan om Noa Tuyaerts te interviewen. Alle andere interviews deden we alleen. Maar ook die zijn vlot verlopen.
Ik vond het wel boeiend om die mensen allemaal te interviewen en van iedereen hun eigen, persoonlijk verhaal te horen bij een voorwerp.
Ik had nog 1 extra interview dat ik uiteindelijk besloten heb om niet te posten omdat ik het niet iets te omslachtig vond.

Leidend Voorwerp

De auteur

Kaat Verschuere

Profiel Facebook Twitter E-mail

Nieuwsgierig, houdt van reizen en en cultuur.