Ik liep een dag mee bij Telenet Play Sports en Focus&WTV

| Dit artikel past in een opdracht voor studenten uit het tweede jaar met als onderwerp media factory.

Bart Raes in de studio voor de match Frankfurt-Antwerp (Foto: Stan Deseure)

Bart Raes in de studio voor de match Frankfurt-Antwerp (Foto: Stan Deseure)

 

Ik mocht één dag meelopen bij Telenet Play Sports in Vilvoorde en dat tijdens de Europa en Conference League-uitzendingen. Daarna liep ik één dag mee bij de regionale nieuwszender Focus&WTV in mijn thuisstad Roeselare.

Bij Play Sports werd ik kort na de middag verwacht op de redactie. Eerst kreeg ik van de hoofdredacteur Tom De Ranter een rondleiding. We passeerden in de twee studio’s, de regies, de redactie en de aparte bureaus voor de presentator/eindredacteur Bart Raes. Ik mocht de redactievergadering in de vooravond meevolgen, voorafgaand aan de live-uitzending van de Europese wedstrijden van KAA Gent en Antwerp FC. Tijdens de live-uitzending en de wedstrijden heb ik gependeld tussen de regies, livestudio 1, livestudio 2 en de online redactie. Zo heb ik presentator Dennis Xhaët net voor ze live gingen na de wedstrijd van KAA Gent, kunnen informeren wat de eindstand in de wedstrijd van Antwerp was.

  • De grote tv- en online redactie

Van Vilvoorde naar Roeselare

Bij Focus&WTV kwam ik een dag meevolgen in april, net na de paasvakantie. Om 9u werd ik verwacht in het Accent Business Park in Roeselare, waar de redactie van Focus&WTV zetelt. Iets later was er de dagelijkse redactievergadering, dat nog steeds online doorging. Men vindt dit sinds de coronapandemie handiger om deels van thuis uit te werken. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding en mocht in de namiddag mee op reportage naar Zwevegem, waar de buitenspeeldag plaats vond. Ik mocht tot 18 uur meevolgen en dan het nieuws vanuit de regie meevolgen. Een leerrijke dag op een kleinere redactie dan Play Sports!

De auteur

Stan Deseure

Profiel E-mail

Journalist in wording Gepassioneerd door sport en muziek Speelpleinanimator in vrije tijd