Mijn blog over mijn passie: ‘Art Of Acting’

Logo van mijn blog: 'Art Of Acting'

Logo van mijn blog: 'Art Of Acting'

 

Ik ben een grote film- , televisie- en theaterfanaat. Andere hobby’s dan deze heb ik niet echt en dit is waar ik bijna al mijn vrije tijd in steek. Ik ben ook iemand die graag schrijft en creatief bezig is met taal, dus besloot ik om een blog te maken over deze onderwerpen. Mijn blog heet ‘Art Of Acting’ ofwel de kunst van het acteren. Over die naam heb ik redelijk lang moeten nadenken en ik twijfelde voortdurend aangezien een goede naam voor je blog toch wel zeer belangrijk is. Ik maakte mijn blog via WordPress, maar had voordien nog nooit met deze site gewerkt. In het begin was het dan ook niet gemakkelijk om hem op te bouwen. WordPress zit nogal ingewikkeld in elkaar, dus het duurde lang vooraleer ik doorhad hoe alles precies werkte. Ik wou ook veel tijd steken in de vormgeving van mijn blog, aangezien ik dit enorm belangrijk vind. Ikzelf kan niet tegen sites of kranten met een slechte vormgeving, dus wou ik dat mijn eigen site er zeer goed uitzag.

Screenshot van mijn blog: 'Art Of Acting'

Screenshot van mijn blog: ‘Art Of Acting’

Ik maakte ondertussen al een stuk of 10 artikels en het ene artikel ging al wat gemakkelijker om te schrijven dan het andere. Bij recensies schrijven is het bijvoorbeeld erg moeilijk om dit telkens op een andere manier te doen. Ook was het niet bij elke film, toneelstuk of tv-serie even gemakkelijk om een recensie te schrijven. Vaak zijn films redelijk ingewikkeld, waardoor het moeilijk is om alles in woorden te vatten. De tijd streek voorbij en na ongeveer 5 artikels geschreven te hebben, merkte ik dat er niet echt veel mensen mijn blog lazen, ook al had ik die al gedeeld via Facebook. Ik besloot om hieraan iets te veranderen. Ik maakte een eigen facebookpagina voor mijn blog en zond verzoeken naar al mijn vrienden om mijn blog te liken. Vroeger zou ik nooit gedurfd hebben om een eigen pagina aan te maken. Al mijn blogberichten post ik vanaf nu ook op deze Facebookpagina en ondertussen zit ik al aan zo’n 60 likes. Dit is nog altijd niet zo heel veel, maar toch beter dan niets.

Zoals ik al zei, zijn film, theater en televisie mijn echte passies en dat maakt het keer op keer ook enorm leuk om erover te schrijven. Op deze manier kan ik mijn passie hiervoor naar de buitenwereld brengen en kan ik anderen ook meenemen in de wereld van het acteren.

Hieronder vinden jullie mijn blog terug:

https://artofactingblog.wordpress.com/

 

 

De auteur

Laurens De Jaegher

Profiel Facebook Twitter E-mail

Hallo, ik ben Laurens De Jaegher. Ik zit momenteel in het tweede jaar journalistiek. Ik ben een echte film, televisie en theaterfanaat. Ik heb dan ook een blog over film, theater en televisie: 'Art of acting'. Ik hou ook van podcasts. Maandelijks verschijnt er een aflevering van 'Cinematische Cinefielen': een filmpodcast die ik zelf produceer.