Mijn eerste ervaring bij een redactie: TANK-magazine

logo TANK-magazine

logo TANK-magazine

 

Aangezien ik hou van schrijven en ik een nieuwe uitdaging zocht, besloot ik om mezelf aan te sluiten bij TANK-magazine. Bij de eerste vergadering, in het begin van het schooljaar, was mijn interesse meteen al gewekt. We waren met een redelijk aantal en er werd uitgelegd hoe alles in zijn werk zou gaan. Meteen kregen we al een eerste deadline mee: aangeven waarover je artikel zou gaan. Ik had het idee om een acteur te interviewen, maar dit viel echter niet mee. Ik contacteerde heel wat mensen, maar kreeg nooit een antwoord. Uiteindelijk haalde ik de deadline voor het schrijven van mijn artikel niet, maar geen nood, er was nog een semester en dus kon ik het nog een kans geven.

Tijdens het tweede semester wou ik het idee om een acteur te interviewen nog een kans geven. Ik werkte hiervoor samen met Wout Desmytere uit het 2de jaar aangezien hij ook zo’n filmfan is. Hij had meteen het idee om Sven De Ridder te contacteren, aangezien dit een persoon is die toch vaak in de media komt en niet bang is om in de schijnwerpers te staan. Ik contacteerde hem via messenger en nog diezelfde avond kreeg ik een antwoord. Hij zag een interview wel zitten, maar had een erg volle agenda. Hij stelde ons voor om naar zijn persconferentie over zijn nieuw project te komen, dan zouden we hem daar kunnen interviewen. De persconferentie vond plaats in theater Elckerlyc in Antwerpen. We maakten van deze conferentie een sfeerverslag en naast een interview met Sven De Ridder konden we ook nog acteur Jan Van Dyke strikken voor een kort interview. Na de interviews hebben we elk om beurt een deel van de tekst geschreven en die tekst samen met de foto’s die ik had genomen, doorgestuurd naar de redactie.

Naast dit artikel dat normaal gezien in de volgende editie van het magazine zal verschijnen, maakte ik ook nog een recensie over de film ‘Reservoir dogs’ voor de blog van TANK-magazine. Hieronder vinden jullie de link naar deze recensie:

http://tankschrijft.be/reservoir-dogs-quentin-tarantino-1992/

Recensie van 'Reservoir dog's op de blog van TANK-magazine

Recensie van ‘Reservoir dogs’ op de blog van TANK-magazine

 

Het was een aangename ervaring bij TANK. Het is zeer interessant om te werken in een team dat er samen moet voor zorgen dat er enkele maanden later een magazine afgedrukt is. Af en toe waren er ook vergaderingen en die vond ik ook leuk om bij te wonen omdat je op die manier al leert hoe het er aan toe gaat op een redactievergadering.

De auteur

Laurens De Jaegher

Profiel Facebook Twitter E-mail

Hallo, ik ben Laurens De Jaegher. Ik zit momenteel in het tweede jaar journalistiek. Ik ben een echte film, televisie en theaterfanaat. Ik heb dan ook een blog over film, theater en televisie: 'Art of acting'. Ik hou ook van podcasts. Maandelijks verschijnt er een aflevering van 'Cinematische Cinefielen': een filmpodcast die ik zelf produceer.