SelfLAB online: mijn blog, Gewoon doen

Mijn blog gaat logischerwijze over wat ik zoal voor SelfLAB online heb gedaan. Omdat ik niet kon kiezen heb ik verschillende dingen gedaan: mijn ervaring bij radio SAM gedeeld, topsporters geïnterviewd, recensies geschreven van concerten en mijn gedachten gedeeld. Achteraf gezien had ik misschien beter voor één iets gekozen maar ik wilde graag ontdekken wat ik het liefst deed. Ik besefte dat het ook maar wat stom is om dit alles te doen en dan één iets te kiezen om een blog over te maken. Dus ik dacht: ik neem mijn publiek mee met mij op ontdekking naar wat echt mijn ding is. Eerlijk gezegd: ik heb het nog altijd niet gevonden maar ik ben al een stapje dichter.

De naam van mijn blog is er gekomen door eigenlijk niet al te veel na te denken. Een motto in het leven heb ik niet echt en ik weet het: nadenken is o zo belangrijk. Maar soms moet je “Gewoon doen”. Als je me twee jaar geleden gevraagd had of ik mezelf een radioprogramma zag presenteren had ik je waarschijnlijk wat uitgelachen en neen gezegd. Nu heb ik intussen al een heel schooljaar elke twee weken radio gemaakt.

Jonas Delvael op training. FOTO: ASTRID VLAEMINCK

Toen ik aan mijn blog begon te werken besloot ik eerst topsporters te interviewen. Al snel kwam ik via mijn kennissen en vrienden in contact met Jonas Delvael. Hij is een turner met een topsportstatuut en ik besloot hem te interviewen. Ik vroeg hem hoe de combinatie hem bevalt met het studeren, of hij al last heeft gehad van tegenslagen, of hij nog tijd heeft voor andere dingen, etc. Hierna volgde een interview met Sandrine Tas. Ze geldt als het grootste vrouwelijke talent van het Belgische inline skaten. Ik vroeg ongeveer dezelfde vragen aan haar als die die ik aan Jonas stelde maar kreeg verschillende antwoorden. Ze is een stuk ouder en dat merkte ik ook in het interview.

Muziek is naast sport ook zo’n passie van mij. Muziek luister ik altijd of althans als ik niet samen ben met andere mensen. Jaarlijks ga ik naar zo’n tien concerten (exclusief festivals) en de genres van die concerten verschillen. Ik vind het belangrijk om voor veel open te staan want zo kan je pas ontdekken wie je echt bent en wat je boeit. Op mijn blog vind je mijn passie voor muziek terug in de recensies van muziekconcerten die ik schreef. Ik vind het leuk om mijn beleving van een concert te delen met een ander en die zo misschien te overtuigen om ook deze muziek te luisteren.

Als laatste heb ik twee gedachtes gedeeld. Een gedachte voor ik aan opleiding journalistiek begon en een gedachte net voor de laatste schoolweek van dit schooljaar. Iets neerschrijven, een gedachte, een zin, een woord doe ik vaak. Ik vind het echter moeilijk om dit te delen met anderen. Mijn “diepste” gedachten heb ik niet gepubliceerd maar wel twee schoolgerelateerde schrijfsels. Zo kan ik terugkijken en zien welke weg ik al heb afgelegd, het geeft me kracht.

De auteur

Astrid Vlaeminck

Profiel E-mail

Studente journalistiek met een KSA-hart