Mijn ervaring bij Radio Sam

Eerste keer live op de radio Foto: Xander Cottens

 

Ik was meteen enthousiast toen Xander en Hannes uitleg kamen geven over Radio SAM in onze klas. Toen ik besloot om journalistiek te studeren dacht ik, ik ga later voor audio kiezen. Dit komt niet alleen omdat ik graag babbel maar ook door mijn passie voor muziek. Als je interesse hebt moet je een bericht sturen naar onze Facebook pagina, vertelde Xander ons. Merel, Sarah en ik besloten dit te doen. Al snel werden we gedoopt tot week twee van de maandag, ook wel gekend onder de naam Mondayvation.

Er werd een fotoshoot georganiseerd om de website af te werken. Mensen konden zo ook weten wie wanneer presenteerde. Het werd opeens zo echt, ik was een dj of toch iemand die radio maakte. Mijn familie en vrienden waren vanaf ik hun inlichtte heel enthousiast en intussen heeft bijna iedereen al eens geluisterd. Het klinkt raar maar ik het begin wilde ik niet dat iedereen wist dat ik radio maakte, ik was altijd zenuwachtig omdat mensen mijn stem gingen hoorden. Vele mensen hebben mij al verteld dat je van je stem moet je leren als je radio wil maken en ik was en ben nog niet zo ver. Ik besloot om ze na twee keer presenteren in te lichten. Mijn familie en vrienden waren allemaal veel meer geïnteresseerd dan ik dacht.

De reden waarom ik niet direct aan iedereen vertelde dat ik radio maakte was dus omdat ik toen nog wat onzeker was. In het begin verliep alles wat moeizaam maar gelukkig vertelden ze ons dat dit normaal is. We vonden beetje bij beetje onze draai en voelen ons zo elke keer meer op ons gemak.

Het is wel jammer dat we zo veel tegenslagen hebben gehad. Soms werkte de webcam niet andere keren was er ruis op de micro en soms wilden de liedjes zelfs niet afspelen. Gelukkig waren wij deel van een goed team en was alles meestal met eens bellen naar een ander opgelost.

Ons programma bestond uit vaste rubrieken als Holy Moly wat zit er onder de Folie?!Weetje van het weekend en Zever voor Zes. Maar toch vonden we het belangrijk om van elk programma iets anders te maken. Onderstaand fragment is een compilatie van de Mondayation show van 16 april. Maandag 13 mei presenteren we voor de laatste keer. Voor mij is het alleszins tot volgend jaar dan en ik hoop dat mijn partners dat ook zullen zeggen op het einde van die show.

 

De auteur

Astrid Vlaeminck

Profiel E-mail

Studente journalistiek met een KSA-hart