Urgent FM

| Dit artikel past in een opdracht voor studenten uit het eerste jaar met als onderwerp selflab.

Spoetnik

In het tweede semester ging ik naar de infodagen van Urgent FM, onderaan de Krook. Ik engageerde me om mee te werken aan Vers geperst en Spoetnik, de ochtend- en avondprogramma’s van de radiozender. Bij Vers geperst ben ik uiteindelijk amper geweest omdat de planning telkens al vol zat, maar bij Spoetnik ben ik regelmatig gaan helpen.

We werden voor Spoetnik telkens verwacht om tussen 14 en 15 uur aanwezig te zijn, zo konden we op tijd beginnen aan het voorbereidende redactiewerk. De uitzending begon om 17 uur en duurde tot 19 uur. Zelf heb ik er nog nooit gepresenteerd omdat de resultaten van de stemtesten nog niet binnen waren. Ik deed er wel vaak redactiewerk en zei af en toe wel iets tijdens een uitzending, maar presenteren heb ik er dus nog niet gedaan.

Rond de periode dat de EuroMillions gewonnen werden, deed ik samen met nog iemand van de redactie korte interviews aan de ingang van de Krook. We stelden mensen de vraag wat zij zouden doen met al dat geld. Achteraf maakte ik deze compilatie van de beste antwoorden en deze werd tijdens de uitzending dus ook gebruikt.

12-urenloop

Urgent FM stond ook met een mobiele studio op de 12-urenloop, ik heb toen samen met een ander redactielid gedurende een tweetal uur de Instagram van de radiozender verzorgd. Dit was ook best amusant en gezien ik zelf amper Instagram gebruik heb ik ook veel bijgeleerd.

Het was een mooie dag en achteraf hielp ik ook nog mee met de afbraak en het terugbrengen van het materiaal. Als afsluiter zijn we met een deel van de medewerkers pizza gaan eten terwijl we de dag overliepen.

Ik met een ander redactielid ter plaatse.

Een Instagramstory zetten op de 12-urenloop.

Tumult in Gent

Dit evenement van Tumult, de cultuurblog van Urgent FM, hielp ik mee klaarzetten. Ik zette samen met kunstenaars hun werken klaar, hielp bij het uitstippelen van de route en knipte heel veel folie om op de lampen te hangen. Op het evenement zelf kon ik helaas niet aanwezig zijn maar ik hoorde wel dat het een succes was.

Popquiz

De popquiz van Democrazy ga ik ook mee presenteren, maar gezien die pas vanavond is heb ik hier helaas geen beeldmateriaal van. Het is een quiz die per ronde van locatie verandert en ik presenteer een drietal rondes in de Trollenkelder in Gent samen met een andere vrijwilliger.

Besluit

Na een semester te hebben meegewerkt aan Radio SAM was Urgent FM en serieuze ‘upgrade’. Het ging er veel professioneler aan toe, de uitzendingen duurden langer en de redactie was groter. Ik vond het wel een beetje jammer dat ik nog niet mocht presenteren maar begreep het wel. Ik heb hier enorm veel bijgeleerd en kijk er naar uit om me er volgend jaar opnieuw voor te engageren en eens mee een ochtendprogramma te presenteren.

http://urgent.fm/

De auteur

Anton Cornelis

Profiel Facebook Twitter E-mail

Derdejaars journalistiek aan Artevelde, vrijwilliger bij Kazou Waas en Dender en Urgent FM.