Presenteren bij Radio SAM

Radio SAM krijgt er een nieuwe collega bij.

 

Ik was in het begin van mijn studies al aan het twijfelen of ik Radio aan het RITCS zou studeren of niet. Ik besloot uiteindelijk om toch nog eens te gaan kijken naar de opleiding Journalistiek omdat die meer crossmediaal is/was in mijn ogen. En ja hoor, naast de vele schrijfopdrachten is er ook plaats voor audio-oefeningen en monteren wat ontzettend tof is want zo leer je vanalles iets. Mijn voorkeur ging dus vanaf het begin van het academiejaar naar Audio uit daarom besloot ik om mij op te geven voor Radio SAM. Ik woonde de eerste vergadering bij en later nog enkele andere die volgenden en toen mocht ik voor de eerste keer presenteren.

Radio SAM

Radio SAM is de studentenradio van de Arteveldehogeschool Gent. De studio vind je terug op de campus Kantienberg en kan je normaal iedere avond horen aan het onthaal, benedenverdieping, van de school. Aan het begin van het jaar zochten ze studenten die zich wouden aansluiten bij deze radio, ik vormde een groepje samen met een paar studenten journalistiek. Uiteindelijk koos het groepje van week 2, de tweedejaars, de naam van ons programma en dat werd Dolgedraaide Dinsdag. Ik presenteer dit programma om de twee weken samen met Karolyn Breugelmans en Ilke De Maertelaere. Ik stel meestal de liedjes samen en dan kiest Ilke het nieuws of omgekeerd. Karolyn staat in voor de weetjes te verzamelen en doet ook de knoppen.

Logo Radio SAM

De eerste keer presenteren

De eerste keer toen ik moest presenteren op radio SAM was op 7 november 2017 en was redelijk spannend omdat ik aan de knoppen moest staan. Ik vond het echt spannend om de knoppen op tijd te verschuiven en tegelijk ook te praten. Natuurlijk is de spanning als ik het nu doe al veel minder maar toch spreek ik liever en laat ik  de knoppen over aan iemand anders. Als radiopresentator moet je natuurlijk alles tegelijk doen dus daarom zal ik blijven presenteren en oefenen met de knoppen in de radiostudio. Ik presenteer nu al een jaar bij Radio SAM en ben van plan om ook volgend schooljaar dit te blijven doen, maar dan denk ik dat ik daarnaast nog zal presenteren bij Urgent of ergens anders. Radio SAM is leuk om te doen maar echt veel luisteraars zijn er niet, ik zou graag eens presenteren voor meerdere luisteraars. Radio SAM is natuurlijk nog niet zo heel lang bezig en we moeten blijven uitzenden om zo luisteraars te bereiken maar het liefst presenteer ik volgend jaar nog ergens anders naast Radio SAM.