Urgent; good radio makes good people

http://urgent.fm

 
Toen ik voor het eerst over Urgent hoorde praten, waren we midden in de examens. Er werd blijkbaar een join-in georganiseerd tijdens de maand februari waar een paar medestudenten naartoe gingen gaan. Opnieuw was ik in het begin helemaal niet geïnteresseerd. Ik was al bezig met het maken van mijn site en met het schrijven van artikels voor TANK.
Ik ben echter niet moeilijk te overtuigen en toen mijn vriendin Sarah een beetje aandrong om een kijkje te gaan nemen, zei ik ja.

We werden daar heel vriendelijk ontvangen door mensen van Urgent; vrijwilligers, maar ook mensen die daar een vaste job hebben. Mijn twee vriendinnen en ik splitsten om elk naar ons ‘onderdeel’ te gaan kijken/luisteren. Zo ging ik de uitleg volgen van Tumult.fm, een deel van Urgent die vooral op cultuur gericht is. Timon, de verantwoordelijke, legde ons uit dat we gratis naar concerten of optredens konden gaan door gewoon een recensie te schrijven achteraf. Ik ben gebeten door cultuur. Ik hou van muziek, fotografie, schilderijen, kunst… Tumult was voor mij gemaakt!

Wat later vond ik Sarah terug bij Spoetnik, de avondradio van Urgent. De ambiance was er minder professioneel (lees: serieuzer) dan bij Tumult, maar ik had al snel door dat ik hier mijn plaats kreeg in de groep. Eén keer per week zouden Sarah en ik radio maken van 17u tot 19u.

Voor de rest hadden we echt geen tijd. De join-in was gedaan en het was ondertussen al laat geworden. De Spoetnik- en Tumult-teams vertrokken naar de Vooruit, waar ze al vaker iets gingen drinken. Wij keerden terug naar huis met duizenden projecten in ons hoofd. Mijn agenda van de week daarop stond al heus vol.

©2018 by Vanille Alizée Dujardin

Na een paar maanden bij Spoetnik en Tumult, waarvoor ik al moeilijkheden had om tijd vrij te maken, werd ik als presentator bij Vers Geperst, de ochtendradio van Urgent, gevraagd. Het was een one-shot om iemand te helpen. Door gebrek aan techniek verliep het niet zoals verwacht… Eigenlijk was het een echte fiasco. Ik was heel teleurgesteld, maar de producers pakten het heel zacht aan en gaven mij een tweede kans. Het opstaan om 5u was moeilijk, maar de presentatie van 7 tot 8u verliep zeer vlot en ik was zo blij! Ook mijn familie had geluisterd en vond het goed. Ik was zo trots. Mensen hadden mijn stem gehoord op de radio. Mensen hebben naar mij geluisterd. Ik kreeg eindelijk een stem en deze zal ik nooit meer los laten!

De auteur

Vanille Dujardin

Profiel E-mail

Studente Journalistiek @ArteveldeHogeschool. Ik wil evolueren en een rondtrekjournaliste worden! Ambitie en liefde voor wat ik doe. Fotograaf in mijn vrije tijd.