Flâneuse voor SelfLab1

Flâneuse, een blog gecreëerd door het Gentse kledingmerk Flâneur, wordt onderhouden door 3 bloggers: Stijn Snoeck, Lise De Backer en ikzelf. Voor SelfLab1 tellen enkel de artikels mee die door mij zijn geschreven. Stijn en Lise staan los van de opleiding. De taak van Lise en Stijn is om te schrijven. Mijn taak bestaat eruit om te schrijven, de eindredactie uit te voeren en de sociale media op orde te houden. 

Begin oktober kreeg ik de vraag van Flâneur of ik het zag zitten om een fotoshoot te doen voor hun kledingmerk. Ik ging in op het aanbod. Op het einde van de fotosessie heeft Seger (een van de oprichters van Flâneur) me gevraagd of ik interesse had om voor hun blog te schrijven omdat de huidige schrijfster het niet meer alleen aankon. Het aanbod kwam als een geschenk uit de hemel want hiermee had ik direct een SelfLab project. De samenwerking met de oprichtster van de blog verliep heel stroef. Ze antwoordde niet op de artikels die ik haar doorstuurde wegens tijdsgebrek. Uiteindelijk heeft Seger besloten om de leiding aan mij over te dragen. Ik ben via Instagram opzoek gegaan naar mensen die het team konden versterken. Als snel kwam ik uit op Lise en Stijn.

Om het nieuwe Flâneuse-team te introduceren, hebben we een fotoshoot georganiseerd voor een introductie-artikel. Dit artikel werd meer dan 600 keer bekeken. Iedereen was enthousiast. We zijn dan ook meteen beginnen schrijven. Onze blog is onderverdeeld in 6 categorieën: events, food, lifestyle, lookbook, fashion & beauty en travel. Ik richt me vooral op lifestyle en fashion & beauty, Stijn schrijft vooral over fashion en travel en Lise over beauty en travel. Food en events is wat gemengd. Uiteraard mag iedereen over alle onderdelen iets schrijven maar ik wil toch dat elke schrijver zijn of haar specialiteit kent. Dit is het huidige team van Flâneuse:

Stay hydrated

Het eerste artikel dat ik heb geschreven is een artikel over hydratatie. De titel is: STAY HYDRATED. Ik geef een vergelijking tussen een duurdere dagcrème en een goedkopere, ik vertel welke bodylotion ik het liefst gebruik en welke lippenbalsem je altijd in mijn handtas kan vinden. Het artikel heb ik gepubliceerd op 2 december 2017. Goed beeldmateriaal vind ik heel belangrijk. Daarom neem ik altijd uitgebreid de tijd om goede foto’s te nemen. Ik maak ook altijd gebruik van de ‘lees-meer-tag’. Zo wil ik mijn lezers triggeren en nieuwsgierig maken om verder te lezen.

 

Kledingstukken

Het volgende artikel is ‘Mijn 5 favoriete kledingstukken in mijn kleerkast’. Hiervoor heb ik mijn favoriete items van het moment boven gehaald om mijn lezers wat inspiratie te geven. Het was mijn bedoeling om ze kennis te laten maken met mijn stijl. Bij elk artikel komt een bijhorende Instagram-post. Elke schrijver bedenkt zelf een bijschrift (caption) die bij de foto past. Ik zorg ervoor dat de locatie aangeduid is (Gent), dat het bijschrift foutloos en aanlokkelijk is en dat de foto voorzien is van de nodige hashtags.

 

Christmas cookies

Op 20 december 2017 heb ik het artikel ‘Christmas cookies’ gepubliceerd. Ik vind bakken super, zeker tijdens de kerstperiode! Ik wou graag mijn favoriete recept  met onze lezers delen. Ik heb hiervoor een aantal foto’s genomen van het proces. Ik vind het zelf veel leuker wanneer er veel foto’s bij een recept staan. Zo kan ik zien of ik goed bezig ben.

DIY: plannen

Het volgende artikel gaat over plannen. Ik heb het artikel gepost op 15 maart 2018. Deze blogpost behoort tot de categorie ‘lifestyle’ omdat ik het onderwerp combineer met stijlvolle kalenders en agenda’s. Dit heeft mij echt aangezet om te leren plannen want ik was er vroeger heel slecht in. Nu heb ik 3 verschillende kalenders waar ik alles overzichtelijk opschrijf. Ik gebruik een desk planner, een kalender die je kan printen en een agenda. Ik heb veel reactie gekregen op de printable calendar. Bij elk ‘voorwerp’ dat ik in een artikel voorstel, zet ik een link. De printable calendar kwam van Pinterest. Ik heb van een aantal vriendinnen foto’s doorgestuurd gekregen van diezelfde kalender. Het doet me echt een plezier dat mijn vriendinnen elke keer opnieuw mijn artikels lezen.

Evening skin routine

Het laatste artikel dat er voorlopig van mij is verschenen is ‘Evening skin routine’. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van foto’s en een filmpje. Ik vind het zelf leuk om naar beauty video’s van Youtubers te kijken. Ik wou ook eens iets anders doen dan alleen maar foto’s. Ik heb veel positieve reacties gekregen. Het filmpje duurt 3 minuten en 45 seconden.

Ervaring

Ik kan alleen maar positief zijn over de samenwerking met Flâneur en mijn team. Ik vind het super dat ik deze kans heb gekregen. Via het kledingmerk hebben we zelf al enkele connecties gelegd. We zijn lid van een aantal PR-bureau’s. Zij kunnen ons uitnodigen voor speciale evenementen waar nieuwe producten worden voorgesteld. Zo zijn we naar een evenement van Lipton mogen gaan in de plantentuin van Meise. We kregen gratis cocktails, hapjes en uitleg over hoe de theeblaadjes vanaf nu maatschappelijk verantwoord geteeld zullen worden. Het was heel leuk om met ons team iets samen te doen!

Wanneer er een probleem is met onze WordPress, kan ik meteen Seger contacteren voor hulp. Flâneur staat in voor het technisch onderhoud en het financieel aspect van de blog. Zo wordt mijn taak wat verlicht.

We hebben een eigen Facebook-pagina met 94 likes en een Instagram-account met 417 volgers.

Aantal woorden

Ik heb voorlopig 6 artikels geschreven. Nous sommes Flâneuse telt 942 woorden, STAY HYDRATED 696 woorden, mijn 5 favoriete kledingstukken 699 woorden, Christmas cookies 447 woorden, DIY: plannen 549 woorden en Evening skin routine 659 woorden. Totaal aantal woorden: 3992.

 

 

 

 

Mauran Verniers

De auteur

Mauran Verniers

Profiel E-mail

Mijn naam is Mauran Verniers en ik studeer journalistiek aan de Arteveldehogeschool Gent. Ik heb een passie voor mode en Golden Retrievers.