Van millennials naar Europese films

Aan het begin van het academiejaar werd ons verteld dat we een vak krijgen waar je zelf iets mag opstarten, eender wat, om je creatieve en journalistieke ideeën te ontwikkelen. Ik was direct enorm geïnteresseerd omdat ik echt wel hou van het idee dat je mag schrijven over iets dat je zelf kiest. Die vrijheid trok me heel hard aan en op dat moment wist ik nog niet dat het eigenlijk iets moeilijker ging worden dan ik had verwacht. Nadat ik in het eerste semester korte artikels schreef over de bepaalde cliché’s die bestaan over millennials, dacht ik eens een totaal andere weg in te slaan, omdat ik het gevoel had dat ik het onderwerp al te veel had uitgemolken en ik was er niet meer zo enthousiast over. Aan het begin van het tweede semester heb ik dan een website opgestart genaamd ‘Marls & Movies’, waar ik filmrecensies op schrijf.

Vorig jaar volgde ik aan de universiteit van Antwerpen de vakken filmgeschiedenis en filmgenres, sindsdien is mijn interesse voor cinematografie zeker aangewakkerd. Ik heb heel mijn leven al enorm veel films bekeken, maar dit waren voornamelijk de typische Hollywoodfilms. Aan de universiteit ben ik voor het eerst in contact gekomen met de echte cultfilms, zowel Amerikaanse, als internationale producties van over heel de twintigste eeuw. Vroeger zou ik een aantal van deze films te saai hebben gevonden, maar nu kijk ik er dolgraag naar. Daarom dacht ik toch eens om iets met films te doen voor SelfLAB.

Op mijn website schrijf ik dus filmrecensies die ik in tekst uittyp. Om het toch iets origineler te maken, heb ik er bewust voor gekozen om enkel kritiek te geven op Europese producties, aangezien zij veel te weinig aandacht krijgen, vind ik. Momenteel heb ik zelfs voor variatie gezorgd, ik heb geschreven over een Franse, een Spaanse én een Duitse film. Wat ik ook nog op het einde van elke recensie zet, is via Soundcloud een liedje dat in de film werd gebruikt. Ik ben zelf ook nog wel geïnteresseerd in muziek en zoek bijna altijd nadat ik een goede film heb gezien de soundtrack ervan op. Voorlopig vond ik het ook super leuk om dit te doen, mijn doel is enkel om het nog iets creatiever te maken op een of andere manier. Ook wil ik nog meer bijleren over cinematografie, dus ik zal mijn cursus van vorig jaar zeker eens terug uit het stof halen.

Bekijk hier mijn website: https://marlsandmovies.wordpress.com

 

 

De auteur

Marie-Lien De Herdt

Profiel E-mail

Studente journalistiek aan de Artevelde hogeschool met als meest favoriete bezigheid gaan rondtrekken en kamperen met m'n hond.